Een bloemetje voor medewerkers in de zorg.

Mooi initiatief? Laat het weten

vrijdag 20 maart 2020 - 11:31|

PEELREGIO – Het coronavirus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zoveel mogelijk thuis werken of thuisblijven. Dat geeft zorg en spanningen, maar brengt ook veel moois tot stand zoals initiatieven die ontstaan om anderen te helpen. 

De maatregelen hebben vooral een grote impact op iedereen in de risicogroep, zoals ouderen en hulpbehoevenden. Donderdagavond kwam daar nog een ingrijpende maatregel bij, namelijk dat verpleegtehuizen en woonvoorzieningen de deuren moeten sluiten voor bezoekers.
Al deze maatregelen maken, dat aan de andere kant mensen ook steeds creatiever worden, onder meer in het bieden van hulp aan ouderen. Zoals jongeren die gaan oppassen bij werkende ouders, van wie de kinderen niet naar school kunnen. Een rijschoolhouder uit Deurne gaat medicatie, boodschappen of pakketjes bezorgen bij ouderen en mensen die hulpbehoevend zijn. In Someren is een oproep gedaan om kaartjes te sturen naar bewoners van woonzorgcentrum Sonnehove. 

Bent u of kent u iemand, die een initiatief gaat opzetten of opgezet heeft om anderen te helpen? Laat het ons weten via redactie@peelbelangonline.nl.

Tags